ELS DIES DE LA REVOLTA FELIÇ
Jaume Madaula i Anna Tobias
 
Amb motiu de la celebració dels cent anys del naixement i dels cinquanta de la mort del poeta Gabriel Ferrater, l’actor Jaume Madaula, la músic i poetessa Anna Tobias i el poeta tortosí Albert Roig en fan una evocació i un recital.

La vida i la figura de Gabriel Ferrater són ara una llegenda. Els dies de la revolta feliç ens el fan present. La seva poesia ens recorda a les figures més rellevants de la poesia del segle XX. Una vida apassionada i intel·ligència, sensibilitat i gosadia, van determinar el seu procés creatiu. Durant els anys 60 del segle passat, Ferreter, que escrivia i parlava perfectament cinc llengües, va modernitzar i revolucionar la poesia catalana.

En Gabriel bevia per recordar, per poder recordar molt, tot, i per augmentar d’intensitat. Un matí, a La Gota de Oro, on jo havia baixat a desdejunar una mica tard, me digué que un dia en una farmàcia, un dia en una altra, a fi que no sospitessin, anava comprant mínimes dosis de cianur per a tenir-ne a bastament el dia que complís els cinquanta anys... I, des d’aquell dia dels quaranta anys, començà a escriure els primers poemes de la seva vida. No començà a escriure fins que ho decidí, i, quan, un matí, el trobaren al llit, amb el cap dins una bossa de plàstic fermada sota la barra, ja havia fet tota l’obra que feia creure en ell. (Blai Bonet, 1960)

Direcció i dramatúrgia: Albert Roig
Repartiment: Jaume Madaula i Anna Tobias
 
 
 
 
 
 
 
EQM Serveis Culturals
Carrer Sant Jordi 40 (Santa Coloma de Gramenet - Barcelona)
Distribució:
Joan Fernández - 619 061 445 / info@eqmcultura.com
Administració: Noelia Oliver - 636 844 886 / noelia@eqmcultura.com
Amb el suport de: